Gitaarlessen Te Gent

Gitaarschool Gitaar Training Studio heeft vijf jaar ervaring in het trainen, coachen en begeleiden van zowel beginners als vergevorderden en start vanaf februari 2013 ook met gitaarlessen te Gent.

De visie van de school bestaat erin de leerlingen niet enkel ‘les te geven’,

maar van dicht bij te begeleiden dmv. ‘training- en coaching-aspecten’ die in het lesgeven verwerkt zitten. Zo wordt de leerling niet alleen gelaten om de leerstof te verwerken, maar wordt de leraar zijn/haar partner in het bereiken van hun persoonlijke doelen met de gitaar en leren ze de info ook daadwerkelijk toepassen in verschillende situaties.

Op die manier is de lesgever niet langer iemand die enkel informatie verschaft, maar een metgezel met wie de leerling samen op pad gaat om zijn/haar doelen met het instrument te bereiken. Iemand die je niet enkel inspireert en inzichten in de gitaar geeft, maar waarmee je ook samen hindernissen omzeilt, en overwinningen behaalt. Bij al onze volwassenen-programma’s gaan wij uiterst doelgericht te werk en leggen we een stevige nadruk op vooruitgang en leerniveau. Door het creëren van een dynamische omgeving zijn wij in staat om verrijkende activiteiten zoals samenspel, ensemble-training, jamsessies, enz. te verschaffen.

Deze visie kwam er doordat oprichter Antony Reynaert uit zijn ervaringen met gitaarlessen die hij zelf in het verleden nam, merkte dat de meeste gitaarleraren lesgeven vanuit een ‘wat-wil-je-vandaag-leren?’-mentaliteit.

De meeste gitaarlessen worden dus gegeven op een ongestructureerde basis, waarbij de leraar verwacht dat de leerling elke les aangeeft welk liedje hij/zij wil leren.

De reden hiervoor is dat de gitaar een relatief ‘jong’ instrument is. Gitaarspelers worstelen zo snel te leren zoals pianisten of violisten omdat bij piano en viool de leraren bijna altijd intense opleiding genoten over ʻhoe de piano of viool te onderwijzenʼ. Jammergenoeg heeft de overgrote meerderheid van elektrische gitaarleerkrachten NUL komma NUL training over ʻhoe de gitaar te onderwijzenʼ. Ze onderwijzen leerlingen met een ʻvallen en opstaanʼ methode.

Om efficiënt gitaar te leren spelen, zonder veel tijd te verliezen, is het van belang dat de leerling stap voor stap blootgesteld wordt aan een divers gamma van technieken, concepten en deze ook daadwerkelijk leert toepassen.

 

Lees meer over de gitaarlessen: gitaarles Gent