Gratis Gitaar Artikelen en Tips

Hieronder vind je een overzicht van gratis gitaar artikelen en tips over onderwerpen zoals gitaar techniek, improvisatie, songwriting voor gitaristen, enz.


Gratis Gitaar Artikelen over Gitaar Techniek en Oefeningen

 

De Eerste Gitaarles: Het Plectrum Correct Vasthouden En De Snaren Indrukken Zonder Gezoem Of Geratel

Heb je nog nooit gitaar gespeeld? Vaak is het moeilijk als absolute beginner te weten waar je nu precies moet starten om een goede basis op te bouwen met de gitaar. In dit artikel met bijhorende video leer je hoe je het plectrum het best vastneemt (deze tip alleen al kan je maanden of jaren frustratie sparen) en hoe je de snaren kunt indrukken zonder gezoem of geratel te produceren. Leer dit alles en meer in De Eerste Gitaarles Voor Absolute Beginners.

 

De Eerste Akkoorden Op Gitaar: Basis Akkoorden Voor Absolute Beginners

Als absoluut beginner is het soms verwarrend te weten welke akkoorden nu best zijn om mee te beginnen. Ook het lezen van akkoordendiagrammen kan voor veel verwarring zorgen. In dit artikel bestuderen we de akkoordendiagrammen grondig zodat je nooit hoe je gitaar stemmenmeer kunt missen en leer je

 

Hoe Je Gitaar Te Stemmen

Een van de meest voorkomende beginnersfouten op gitaar is het verkeerd stemmen. Dit zorgt ervoor dat de gitaar vals klinkt en zorgt er dus al voor dat gelijk wat je speelt niet goed zal klinken. Bij het werken met een stemapparaatje is het zo dat men vaak de weg kwijt raakt tussen de verschillende octaven. Zo kan het zijn dat je snaar springt of gewoonweg vals staat. Op de gitaar goed te leren stemmen is het nodig om alle noten van het muzikaal alfabet te leren visualiseren. Dit leer je in het volgende artikel over het stemmen van de gitaar.

 

Basis Technieken in Blues Gitaar: Hammer-ons en Pull-offs

Een goede beheersing van blues gitaar in zowel ritme- als solo-gitaarspel vereist de beheersing van 2 belangrijke gitaartechnieken, de zogenaamde pull-off en hammer-on techniek. Leer deze belangrijke basis technieken op gitaar.

 

De 2 Belangrijkste Toonladders op Gitaar om Blues Solo's te Spelen

Als beginnend blues gitarist is het soms zoeken naar welke gitaar toonladders juist in te studeren. Leer welke twee belangrijkste toonladders op gitaar de meest gebruikte toonladders zijn in de blues. Daarnaast worden deze toonladders ook veelvuldig gebruikt in verschillende stijlen zoals pop, rock, country, enz.

 

Beginners Akkoorden Progressie's en Riffs in Blues Gitaar

Als beginnend gitarist is het leren spelen van bluesschema's één van de eerste zaken die je kunt leren nadat je de basis-akkoorden onder de vingers hebt. Leer het bekende 12-maats bluesschema (de zogenaamde '12-bar' spelen in akkoorden en bluesriffs), in dit artikel over beginners akkoorden en blues gitaar riffs.

 

Blues Gitaar Akkoorden Les 2: Barré-Akkoorden

In dit tweede blues gitaar artikel leer je hoe je barré-akkoorden op de gitaar kunt spelen die zeer vaak in blues gitaar gebruikt worden.

De zogenaamd septiem-akkoorden leer je op verschillende posities op de gitaarhals spelen. Ook zul je niet enkel de blues barré akkoorden leren spelen, maar leer je het verband met de gewone barré-akkoorden op de gitaar.

 

Basis Akkoorden in Blues Gitaar

Eenmaal je de basis akkoorden voor beginners op de gitaar onder de vingers hebt, is het een goede aanvulling om de open akkoorden die in blues gitaarspel gebruikt worden te leren. Begin hier met de blues akkoorden leren spelen.

 

Gitaar Akkoorden Vlug Leren Verzetten

Veel beginners hebben moeite om de basis akkoorden snel genoeg te verzetten. Ook verder gevorderde gitaristen hebben vaak moeite met het aanleren van moeilijkere licks, toonladders, akkoorden, etc. In dit artikel Snel Akkoorden Leren Verzetten leer je alles die je nodig hebt om je vingers te trainen zodat ze iedere keer de juiste bewegingen snel uitvoeren.

 

Barré Akkoorden In Blues Leren Spelen

Het leren spelen van barré akkoorden is één zaak, maar het toepassen van deze barré akkoorden is minstens even belangrijk. In dit artikel bekijken we het toepassen van barré akkoorden op mineur blues progressies: dit zijn de akkoorden die ervoor zorgen dat de blues een zeer "soulvolle" klank krijgt. Je leert hoe je vlot Septime Barré Akkoorden In Blues leert toepassen, zodat je een goed klinkend twaalfmaats bluesschema kunt spelen.

 

Hoe Leer Je Blues Gitaar Spelen Als Stevie Ray Vaughan

Stevie Ray Vaughan zijn gitaarspel vormt een zeer goede studie voor bluesgitaristen van verschillende niveau's en achtergronden. In dit artikel bekijken we verschillende gitaartechnieken en licks die SRV in zijn gitaarspel gebruikte. Leer meer over Stevie Ray Vaughan Gitaar Technieken En Oefeningen.

 

Leer De String Bending Technieken Van David Gilmour

Als er één gitarist is met een uitgesproken, herkenbare stijl dan is het David Gilmour van Pink Floyd wel. Een belangrijk ingrediënt van zijn gitaarstijl is de manier waarop hij de snaren opdrukt (string bending). In dit artikel leer je snaren opdrukken zoals David Gilmour.

 

Wat Zijn De Beste Oefeningen Om Gitaar Solo's Te Leren Spelen?

Als je op zoek gaat op het internet naar oefeningen om betere gitaar solo's te leren spelen kom je uit veel verschillende bronnen diverse oefeningen tegen. Maar hoe weet je nu precies welke oefeningen je vooruit zullen helpen en welke oefeningen je beter links laat liggen. In dit artikel leer je welke gitaar oefeningen de beste zijn om je op te focussen.

 

Leer Hoe Je Door Middel Van String Bends Intense Emotie Kan Opwekken In Je Gitaarsolo's

Om intense emoties te creëren in je gitaarsolo's is het cruciaal om te weten welke snaren er gebend kunnen worden en hoe dit gedaan wordt op een correcte manier. Het artikel over het creëren van emoties door middel van string bends zal je de correcte kennis verschaffen om dit te verwezenlijken en zo je publiek in te pakken met solo's vol emotie.

 

Hoe Gebruik Je Losse Snaren In Gitaarsolo's

Ongetwijfeld bestaan er honderden recepten om solo’s te creëren, maar de methode om losse snaren in je gitaarsolo’s en riffs te verwerken is ongetwijfeld een techniek die je onder de knie moet hebben doordat deze wordt gebruikt door nagenoeg alle grote gitaristen. De ‘pedal point’ techniek is niet alleen extreem fun om te gebruiken, ook train je hiermee essentiële vaardigheden die iedere gitarist nodig heeft om te kunnen groeien naar een hoger niveau.

 

De Essentiële Gids In Het Leren Van De Hybrid Picking Techniek Op Gitaar

Maak komaf met je pover gitaarspel door gebruik te maken van de hybrid picking techniek in combinatie met een pedal note. In dit hybrid picking artikel leer je licks, patronen, oefeningen en de methode om het vrij te gebruiken in een improvisatie.

 

  


Gratis Gitaar Artikelen over Improvisatie op Gitaar

 

Leren Improviseren op Gitaar - Hoe Je Je Eigen Blues Gitaar Licks kunt Maken

Wil je je gevoelens leren uitdrukken door middel van de gitaar? Door te leren improviseren zul je in staat zijn om toonladders te leren gebruiken om zo over akkoorden te jammen. In het volgend artikel leer je hoe je van blues akkoorden en toonladders vlot klinkende solo's kunt maken door je toonladders om te zetten in blues licks: Leer Improviseren op Gitaar.

 

3 Gemakkelijke Blues Licks en Hoe Je Je Eigen Gitaar Solo's Kunt Ontwikkelen

Om te leren gitaarsolo's spelen is het niet enkel van belang om je toonladders goed onder de vingers te hebben, maar het is minstens van even groot belang om deze toonladders 'muzikaal' te doen klinken. Leer hier hoe door middel van de mineur pentatonische toonladder, zeer gemakkelijke blues gitaar licks kunt spelen.

 

Leer de Toonladder die professionele gitaristen gebruiken

Ben je altijd al benieuwd geweest welke toonladder de beste gitaristen gebruiken om hun blues solo's zeer melodisch te maken? Het klinkt als het ware alsof elk lick uit hun solo een direct verband heeft met het akkoord waarover ze spelen. In dit artikel worden bluesgitaar solo's voor gevorderde gitaristen ontleed zodat je precies weet welke toonladders ze gebruiken en welk gedachteproces hierachter schuilt.

 

Hoe Leer Je Arpeggio's Op Gitaar Spelen?

Gevorderde gitaristen maken vaak gebruik van arpeggio's in hun gitaar solo's en improvisaties. In dit artikel analyseren we hoe deze arpeggio's werken en hoe je ze kunt gaan toepassen in je eigen gitaarspel. Je leert hoe je arpeggio's op gitaar speelt en hoe deze arpeggio's samengaan met toonladders en akkoorden.

 

Hoe Je Blues Gitaarspel Verbeteren?

Om je gitaarsolo's en improvisaties op dagelijkse basis te verbeteren is het van belang te weten welke oefeningen je best kunt ondernemen om je niveau telkens te zien stijgen. In dit artikel leer je hoe gevorderde gitaristen hun blues solo's precies spelen en hoe je je gitaarspel kunt verbeteren met gerichte oefeningen.

 

 

De Sleutel Is Tot Het Verkrijgen Van Tonnen Inspiratie Tijdens Het Improviseren

Heb je het gevoel dat je inspiratie op gitaar mist wanneer het gaat over improviseren? Gelukkig kan je leren om je eigen stijl te ontwikkelen boordevol creativiteit. Dit artikel helpt je op weg.

 

 


Gratis Gitaar Artikelen over Songwriting en Creativiteit voor Gitaristen

 

Rock Riffs voor 2 Gitaren Schrijven

Eenmaal je wat rock gitaar riffs en technieken onder de vingers hebt, is het een zeer goed idee om zelf te experimenteren om tot eigen creaties te komen. Het leren samenstellen van riffs die geschikt zijn voor twee gitaren is die niet enkel oefening vergt, maar begint met het inzicht in de mogelijkheden. Ontdek de opties die je hebt bij het schrijven van rock riffs voor twee gitaren.

 


Gratis Gitaar Artikelen en Tips ivm. Gitaar Oefenen en het Volgen van Gitaarlessen:

 

De GitaarLes Casestudy's: Hoe lang duurt het om goed gitaar te kunnen spelen?

Als beginnend gitarist stel je jezelf wellicht de vraag hoe lang het zal duren voordat je gitaar kunt spelen. Het antwoord hierop is afhankelijk van wat je doelen zijn met de gitaar. Lees over gitaar leerlingen die je voorgingen en hun doelen met de gitaar verwezenlijkten in het volgend artikel hoelang duurt het om gitaar te leren spelen?

 

Wat verlang je het meeste van je gitaartechniek?

Iedereen heeft zo'n zijn eigen verwachtingen over het thema gitaar techniek. Hoe zou je spelen als alles mogelijk was? Wat je verlangt van je gitaar techniek staat recht evenredig met wat je lichaam verlangt dat je geeft. Als je bewust de juist instructies geeft aan het lichaam zal kun je je gitaartechniek zo ver doen evolueren als je zelf kiest. Volgend artikel verschaft je belangrijke gitaar techniek tips.

 

De 7 gitaar- en muziekboeken die je moet hebben!

Hier leer je welke zeven gitaar boeken gitaar trainer/gitarist Antony Reynaert aanraadt om in huis te halen.

 

5 Tips die je Zullen Helpen met je Gitaarspel

In dit artikel vertelt gitarist Antony Reynaert over zijn begin jaren met de gitaar en hoe hij precies oefende om zijn doelen met de gitaar te bereiken. Ook ontdek je de methode waarop hij zijn gitaarleraren uitkoos om er zeker van te zijn dat ze hem het resultaat konden bezorgen die hij wou. Leer bij van de volgende gitaar tips om een beter gitarist te worden.

 

Gitaar Tablatuur en Gitaar Akkoorden Leren Lezen

Voor vele beginners is het leren lezen van gitaar tablatuur (guitar tabs) en gitaar akkoorden in het begin verwarrend en frustrerend. Er zijn dan ook enkele zaken die je moet weten over deze systemen van lezen op de gitaar. In het artikel gitaar tablatuur leren lezen kom je te weten wat deze zaken zijn, zodat het lezen steeds gemakkelijker wordt.

 

Hoe Je Gevoelige Gitaar Solo's Kunt Spelen

Wil je je solo's laten schreeuwen met gevoel? In dit artikel leer je hoe je specifieke emoties kunt weergeven in je improvisaties. Dit zal een nieuwe wereld voor je openen, daar de meeste gitaristen improviseren gebruiken met een zeer beperkte methode (of meestal zelfs geen methode). Ontdek hier enkele interessante oefeningen om heel wat diepte en expressie te geven aan je solo's zodat deze echt ver boven de ordinaire solo's gaan uitspringen: Improviseren Op Gitaar.

 

Hoe Jam Je op Gitaar

Er is niets zo fantastisch als te kunnen spelen met andere muzikanten. Leer jammen op gitaar zodat je samen met anderen muziek kan maken. In dit artikel kom je alles te weten hoe je jamt met anderen ongeacht je niveau. Je zult leren welke oefeningen je kunt uitvoeren die je op weg helpen om met zelfvertrouwen aan een jam deel te nemen.

 

Hoe Leer Je De Beste Blues Shuffle Ritmes Spelen Op Gitaar

De meeste gitaristen concentreren zich vooral op het oefenen van solo's, maar ze vergeten voldoende te oefenen op het belangrijkste onderdeel van bluesgitaar, namelijk ritme. In het artikel over verschillende soorten blues shuffle ritmes leer je niet alleen waarom strakke blues shuffles zo belangrijk zijn, maar ook hoe je ze variërend en interessant maakt. 

 

Hoe Je Gitaarlicks Best Kunt Leren

Vaak is het nog moeilijk om met toonladders en arpeggio's echt muziek te maken. De manier waarop je deze door elkaar gebruikt en inpakt is daarvoor heel belangrijk. Er is een methode waardoor je dit kan leren en direct kan inzetten in je improvisaties. Ook zal je op deze manier je eigen sound vinden op gitaar. Leer wat de mogelijkheden zijn bij het leren van licks en wat de beste manier is om dit te doen.

 

De Ultieme Gids In Het Leren Spelen Van De Gealtereerde Toonladder Op Gitaar

Zou het niet geweldig zijn als je die ruige, rouwe, smerige, maar ook prachtig verdraaide geluiden kan creëren met je gitaar zoals Robben Ford? Niet alleen de kennis om de gealtereerde toonladder (‘altered scale’) volledig te begrijpen, maar ook hoe ze kan worden toegepast in je gitaarsolo’s wordt in dit artikel onder de loep genomen

 

Hoe Oefen Je Gitaar Op Een Correcte Manier?

Worstel jij met het gevoel dat je geen vorderingen maakt op gitaar? Vind nieuwe energie en motivatie om te groeien naar je hoogst potentieel met deze strategie. Bij het zien van professionele gitaristen lijkt hun uitvoerig met zoveel gemak te gebeuren. Wat je echter niet ziet zijn de uren van hard werk en de manier waarop er geoefend wordt. Een correcte oefenmethode op gitaar is cruciaal om de meeste en beste vorderingen te maken.

 

De Efficiëntste Gids In Het Verbeteren Van Je Timing Op Gitaar

Timing is een cruciaal aspect voor elke gitarist. Zolang je het concept timing niet begrijpt zal je nooit horen hoe slordig je gitaarspel klinkt. Door het volgen van de voorbeelden en instructies uit volgend artikel: hoe verbeter je timing op gitaar, zal je timing in grote stappen vooruit gaan en worden je mogelijkheden enorm uitgebreid op gitaar.

 

De belangrijkste tip om staand gitaar te spelen

Bij het pogen om een betere gitarist te worden zijn er immens veel zaken die je vooruitgang kunnen tegenhouden. Eén daarvan is het probleem dat zich voordoet wanneer je je probeert te ontwikkelen van 'slaapkamer' gitarist naar het meer interactief spelen met anderen. Deze gids zal je begeleiden om op een correcte manier staand gitaar te oefenen en biedt tal van tips om niet de mist in te gaan tijdens het spelen met anderen.

 

Leer De Gitaarhals Begrijpen

De ultieme controle over de gitaarhals bezitten is voor elke gitarist het streefdoel. Door de verbanden en relaties, gecreëerd door gitaar intervallen, te kennen tussen akkoorden, toonladders, arpeggio’s, modes, etc. zal je jezelf mogelijk stellen tot het domineren van de gitaarhals zonder te hoeven denken. Het artikel (met video) hieronder zal je hierin de weg wijzen.

 

Hoe Vind Je Het Beste Gitaargeluid Uit Jouw ‘Gear’

Het belangrijkste element om een goede gitarist te worden die zich onderscheidt van anderen is door een eigen gitaargeluid te ontwikkelen. Je geproduceerde gitaar klank is wat de mensen zullen onthouden over jouw als gitarist. Je gitaarspel zal nooit het gewenste effect hebben als je geen aandacht vestigt op het ontwikkelen van een goede sound. Dit artikel belicht de veruit grootste gitaar mythes over sound en geeft je advies over Hoe Je Een Uniek Gitaargeluid Creëert.

 

Vermijd Betekenisloze Gitaarsolo’s

Een verhaal kunnen vertellen op gitaar is één van de belangrijkste dingen om te leren op gitaar. Er zijn echter weinig gitaristen die hierin slagen omdat ze niet de juiste bagage hebben. Verbeter je frasering op gitaar met deze Gitaar Improvisatieofening .

 

 

Hoe Breng Je Dynamiek In Je Gitaarspel

Om je Gitaarsolo’s en ritmespel te verbeteren en te laten aanslaan, heb je bakken met expressie nodig tijdens het spelen. De gemiddelde gitaarleraar zal je ongetwijfeld vertellen dat dit iets is dat niet aangeleerd kan worden, maar de realiteit is dat er wel degelijk oefeningen en strategieën bestaan die je kan volgen om die expressieve gitaarstijl te bekomen.

 

 

De Beste Strategie Om De Snelheid In Je Gitaarsolo's Te Verbeteren

Vele gitaristen lopen vaak tegen de muur in hun poging om sneller gitaar te leren spelen. Snelheid genereren in gitaarsolo’s is nagenoeg onmogelijk als je geen idee wat de beste en meest efficiëntste strategie hieromtrent is. Ontwikkel ongekende snelheden in je solo’s in no-time met deze vernieuwende manier om sneller gitaar te spelen.

 

Leer Je Gitaar Ten Volle Benutten Met De ‘Toggle Switch’ En ‘Tone’-Knoppen

Door geen rekening te houden met de klanken die voortgebracht worden vanuit de knoppen op je gitaar, kan je gitaarspel zeer onaangenaam klinken ondanks een correcte technische uitvoering. Het is daarom belangrijk de juiste kennis te vergaren om je gitaar ten volle te benutten.

 

 

De Belangrijkste Blueslicks Om Te Leren Op Gitaar

Het aanleren van gitaarlicks uit de blues, alsook de analyse van blueslicks is een cruciaal gegeven in je ontwikkeling als gitarist. Het is immers belangrijk een trukendoos achter de hand te hebben waaruit je ideeën kan putten tijdens improvisaties.

 

 

De Beste Manier Om De Gitaarhals Te Memoriseren

Vrij kunnen bewegen over de volledige gitaarhals is het ultieme doel voor de meeste gitaristen. Er zitten echter gigantisch veel gitaristen gevangen in de boxen van toonladders, niet wetende hoe je eruit breekt. In deze Gitaarhals Memorisatie Gids zal je leren hoe je elk stukje van de gitaarhals kunt gebruiken tijdens het soleren.

 

 

Leer Soleren Met Akkoordtonen Om Melodieuze Solo's Te Creëren

De eerste stap in het spelen van gitaarsolo's die perfect passen bij de onderliggende akkoorden, houdt in dat je jezelf vertrouwd maakt met het gegeven van ‘chord tone targetting’. Hoewel de term ‘chord tone targetting’ zeer geavanceerd klinkt, zal de praktische toepassing hiervan het tegendeel bewijzen.

 

 

Kun Je Ritmes Op De Gitaar Leren Of Moet Je Talent Hebben?

Om een goed gitarist te worden is het cruciaal dat je je gevoel voor ritme weet te ontwikkelen. Maar is dit ritmegevoel wel aan te leren of is het eerder een aangeboren vaardigheid? In dit artikel leer je alles dit je moet weten om je ritmes op gitaar te verbeteren.

 

 

De Noten Op De Gitaarhals Gids

Vooraleer je de structuren van de gitaarhals kunt ontrafelen, is het niet alleen nodig de vaardigheid te ontwikkelen om snel de noten op de hals van de gitaar te vinden, maar ook om de noten permanent te memoriseren.

 

 

Leer De Spaanse Gitaar Beheersen

Heb je altijd al een liefde voor de Spaanse gitaar gehad en/of wil je graag weten wat de elementen zijn om tot die zwoele en zuiderse klanken te komen? In dit artikel word je ondergedompeld in de wereld van de Spaanse gitaar.

 

 

Zet De Eerste Stappen Naar Gitaar Modes

Ben je het wat beu om telkens dezelfde pentatonische toonladders te gebruiken in je gitaarspel? Je bent niet alleen! In dit artikel leer je dan ook de snelste methode om onmiddellijk te genieten van de modes en zo je gitaarspel te verrijken.

 

 

Waarom De Verkeerde Gitaar Je Vaardigheden Teniet Doen

Veel mensen zijn zich niet bewust van de verschillen tussen gitaren waardoor het mogelijk is dat je gitaar vals kan klinken tijdens het bespelen. Je zou denken dat dit aan de technische uitvoering van de gitarist ligt, maar niets is minder waar aangezien de verkeerde gitaarkeuze je gitaarspel drastisch kan beïnvloeden.

 

 

De Grondbeginsels Van Jazz Gitaar

Heb je altijd al een liefde voor jazz gehad en wil je graag weten wat de bouwstenen zijn om jazzy gitaarklanken op gitaar te spelen? Dit artikel bied je een simpele maar doordachte kijk op de grondbeginsels van jazz gitaar. Hoe je de belangrijkste jazz akkoorden en progressies speelt is dan ook exact wat je zult leren.

 

 

Test Hoe Ver Je Staat Met De Gitaar

Om de beste en snelste vorderingen als gitarist te ervaren, is het van belang te oefenen met een duidelijke strategie. In dit artikel zoomen we daarom in op de 3 eenvoudige maar cruciale stappen die je moet doorlopen als je oefent met de gitaar zodat je tot de volledige beheersing met het instrument kunt komen.

 

 

Leer Blind Soleren Over De Volledige Gitaarhals

Bij het observeren van professionele gitaristen kun je stellen dat wat ze doen met een enorm gemak gebeurd. Bovendien kijken ze zelfs amper naar hun gitaar wanneer ze spelen. In dit artikel word je meegenomen doorheen alle aspecten om perfect te soleren op gitaar zonder een blik te moeten werpen op de gitaarhals.

 

 

Leer Nieuwe Akkoorden Spelen En Begrijpen

Eén van de beste methoden om de rudimentaire mineur en majeur akkoorden uit te breiden, verwezenlijk je met suspended (sus2 & sus4) akkoorden. De theorie omtrent de sus akkoorden is niet al te moeilijk te begrijpen en vormt daarom een ideaal middel om je akkoorden gamma te verrijken. In dit artikel krijg je een grondige analyse rond de suspended akkoorden zodat je alle belangrijke inzichten rond deze akkoorden verwerft.

 

 

Hoe Speel Je Arpeggio's Met Sweep Picking Op Gitaar

Heb je ooit het gevoel gehad dat je geen 'talent' hebt om snelheid te kunnen opbouwen in je gitaarspel? De techniek 'sweep picking' zal je in staat stellen zeer snel en foutloos te spelen (eenmaal je deze techniek beheerst). Deze techniek wordt in nagenoeg alle stijlen toegepast en is cruciaal om snelheid op te bouwen in je gitaarspel.

 

 

NIEUW! Blues Op Akoestische Gitaar Leren Spelen

Het is geen gemakkelijke taak om een akoestische gitaar goed te laten klinken zonder dat er daarbij gezongen wordt of zonder dat er daarbij andere instrumenten meespelen. Door in te zoomen op de oude stijl van de akoestische blues gitaristen zullen er veel deuren openen om goed klinkende en volle akoestische sounds uit je gitaar te halen.

 

 

NIEUW! Verwerf Volledig Controle Over Je Akkoordenwissels

Als je je akkoordenwissels blijft oefenen met dezelfde fouten (meestal kleine, onbewuste zaken die in je gitaarspel kruipen) dan kan je oefenen zoveel je wilt, het enige dat je zult behalen zijn slechte speelgewoonten die zich in je gitaartechniek nestelen. Dit gaat door tot als je snapt wat je verkeert doet en stopt op deze manier te oefenen! In dit artikel leer je één cruciale oefening waarmee je je vingers precies de juiste bevelen kunt geven zodanig dat je voor eens en voor altijd komaf kan maken met te trage akkoordenwissels.

 

NIEUW! Hoe Schrijf Je Een Eigen Gitaarriff

Dit artikel zal de geheimen blootleggen om op een zeer simpele maar effectieve methodiek je eigen gitaarriffs te schrijven.

  

NIEUW! Haal De Beste Klank Uit Je Gitaar Door De Knoppen Correct Te Gebruiken

De basis leren om je gitaar ten volle te benutten is een aspect van groots belang binnen je ontwikkeling als gitarist. Leer daarom de geheimen kennen achter de ‘toggle switch’, de ‘tone knoppen’ en de volume knoppen op je elektrische gitaar, zodat je de gitaar en z’n 'klankkleur' ten volle kan benutten.