Het Geheim Om Vlot Te Wisselen Tussen Plectrum & Fingerstyle

Wat als je tijdens het spelen moet switchen tussen tokkelen en plectrum?

De oplossing is een simpel maar slim trucje waarbij je tijdens het tokkelen het plectrum in je hand ‘verstopt’.

Hierdoor zijn al je vingers vrij om te tokkelen, maar heb je toch het plectrum dichtbij wanneer het nodig zou zijn.

Want heb je het plectrum nodig, is het gemakkelijk tevoorschijn te halen uit zijn 'verstopplaats'.

In deze video deel ik hoe je dit slim trucje vlot kunt uitvoeren:

 

Gitaarsolo’s Spelen Zoals Jimi Hendrix? Doe Dit!

Om op een eenvoudige manier bekend te raken met de soleerstijl van Jimi Hendrix, is het aan te raden zijn iconische licks te leren.

Door elke noot van zijn legendarische licks te bestuderen en te oefenen, kun je geleidelijk aan zijn unieke speelstijl in je eigen gitaarspel integreren.

In deze video leer je daarom stapsgewijs één van Jimi Hendrix’ meest indrukwekkende gitaarlicks spelen:

 

Gitaarlessen In Gent Laten Leerling Spelen Zoals Slash

Tijdens de vijfde editie van het Gitaar Training Studio® Live Event stonden opnieuw heel wat leerlingen op de planken om te laten zien wat ze reeds leerden tijdens hun gitaarlessen in Gent. In onderstaande video zie je leerling Frederik aan het werk. Hij pakte uit met cover van het legendarische nummer 'Knockin' on Heaven's Door' van Guns N' Roses.

 

De Beste Gitaar Improvisatie Tips & Oefeningen

Op zoek naar de beste tips om beter te improviseren op gitaar? In deze video leer je enkele krachtige oefeningen om je te helpen bij het ontwikkelen van je improvisatie vaardigheden:

 

Vibrato Op Gitaar Leren

De vibrato is zonder twijfel een van de meest expressieve technieken op de gitaar. Het beheersen van de vibratotechniek op gitaar voegt namelijk een krachtig element van emotie en dynamiek toe aan je gitaarspel.

Echter ondervinden vele beginnende tot half-gevorderde gitaristen problemen bij het uitvoeren ervan: Het ritme van de vibrato is verstoord, de toonhoogte van de vibrato is niet consistent, enzovoort.

Daarom zullen we in deze video een diepgaande blik werpen op hoe je deze essentiële vibratotechniek op de gitaar correct kunt uitvoeren.

 

Akoestische Gitaar Leren Spelen In Antwerpen

Aan de hand van dit knap optreden tonen leerlingen Peter, Stan, Hans, Pieterjan & Maarten de mooie resultaten die ze reeds boekten als gitarist dankzij de akoestische gitaarlessen in Antwerpen van Gitaar Training Studio.

 

Gitaar Akkoorden Oefenen Doe Je Zo!

In deze video leer je een handige oefening die ontworpen is om je vingers voor te bereiden op het vlot wisselen van akkoorden:

 

Licks Tussenin Akkoorden Spelen

In deze video leer je op een makkelijke manier licks tussen akkoorden spelen: