Heb je soms het gevoel dat je vooruitgang op de gitaar stilstaat?

Kun je al wat akkoorden en liedjes spelen op gitaar, maar heb je het gevoel dat je 'vastzit'? Lijkt het alsof je de nodig techniek ontbreekt om de dingen te spelen die je echt wilt kunnen spelen? Zou je graag over een betere techniek op de gitaar beschikken, maar weet je niet met welke oefeningen je dit kunt verwezenlijken?

Het grootste struikelblok voor de meeste gitaristen vormt zich op het moment dat ze de basis onder de knie hebben

Een goede basis in gitaar techniek zorgt ervoor dat je met meer zelfvertrouwen zult spelen, minder fouten zult maken en moeilijkere stukken kunt spelen. Er is echter een groot verschil tussen het spelen van basisakkoorden en het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om je gitaarspel naar een gevorderd niveau te doen stijgen. Daardoor lopen veel beginnende gitaristen vast nadat ze de basis van gitaar spelen onder de knie hebben.

Het GITAAR TECHNIEK WERKBOEK doet je de meest voorkomende fouten in gitaar techniek overwinnen:

Sla je soms de verkeerde snaren aan als je iets wilt spelen of lijken sommige vingers niet te doen wat ze moeten doen?

 • Je wilt een riff spelen, maar ontbreekt de nodige techniek
 • Je wilt graag solo's spelen maar weet niet waar te beginnen met het aanleren van toonladders
 • Je merkt dat sommige vingers niet ver genoeg kunnen reiken naar de juiste fret
 • Je ontbreekt lenigheid of kracht in je vingers (zeker de pink zal in het begin nog niet veel kracht hebben)
 • Je gitaarspel ontbreekt snelheid
 • Je vingers werken niet onafhankelijk van elkaar
 • De ene dag speel je een moeilijker stuk foutloos, maar de dag nadien maak je terug de fouten waarvan je dacht dat je ze had opgelost

WAT NU?

Er zijn 2 verschillende zaken die kunnen gebeuren nadat je de basis van gitaarspelen onder de knie hebt. Je kunt dezelfde akkoorden en songs steeds blijven herhalen, tot op het moment dat je beseft dat je geen vooruitgang meer maakt. Op dit punt komt het vaak voor dat je doelloos op zoek gaat op internet en van het ene artikel naar het andere springt. Of je kunt leren hoe je je oefenroutine omvormt zodat je terug vooruitgang maakt met iedere oefening die je aanpakt!

Zou het niet Goed Voelen om te Weten dat je Vooruitgang Maakt, Iedere keer je je Gitaar Vastneemt?

Doelloos rond zoeken online is niet de beste methode om echte vooruitgang te maken. Eenmaal je over de juiste informatie beschikt kun je meer tijd spenderen met je gitaar, i.p.v. voor je computer. Om een oefenroutine te hanteren waarmee je echt resultaten boekt is het belangrijk dat je niet enkel weet WAT te oefenen, maar ook HOE te oefenen.

Wat Professionele Gitaristen weten over het Opbouwen van een Moeiteloze Techniek

Het overkomt je wel vaker; je bekijkt een optreden van een gevierd gitarist en besluit van dicht bij te observeren wat hij doet. Het is verwarrend en frustrerend tegelijk om na het optreden tot volgende conclusie te komen; "alles wat hij speelt ziet er zo gemakkelijk uit"! Je vraagt je misschien af hoe deze Gitarist tot deze Moeiteloze Techniek is gekomen en of jij wel dit niveau ooit zal kunnen halen?

Misschien Denk je dat je de Tijd Ontbreekt om Gitaar te Oefenen?

De waarheid is dat de tijd die je spendeert om te oefenen veelal niet zo belangrijk is als het beschikken over de juiste informatie en oefeningen. Ook al heb je maar een paar minuten per dag om te oefenen, indien je deze efficiënt gebruikt zul je Veel Rapper Vooruitgang Maken dan uren te verspillen met inefficiënte oefenroutines.

Misschien Denk je dat je Talent Ontbreekt om een Goede Gitarist te worden?

Het klopt dat sommige muzikanten geboren worden met een bepaald talent; bv. een zeer goed gehoor of een zeer goed geheugen. Toch is slechts een heel klein percentage van de muzikanten die een hoog niveau behalen, geboren met een uitzonderlijk talent. Talent is leuk als je het hebt, maar zeker niet bepalend voor het wel of niet ontwikkelen van een moeiteloze techniek. Wat is dan WEL bepalend om tot een moeiteloze techniek te komen?

De Manier Waarop je Oefent is Bepalend voor de Vooruitgang die je Maakt!

Wist je dat Professionele Gitaristen tot een foutloze uitvoering komen tijdens het gitaar spelen, doordat ze op een specifieke manier te werk gaan bij het oefenen? Ze kennen specifieke informatie over Hoe de Spieren van het Menselijk Lichaam Werken en oefenen steeds op een manier waardoor deze oefeningen leiden tot een voorspelbaar resultaat. Ze gebruiken deze informatie om duidelijke instructies te geven aan hun lichaam zodat ze de vaardigheden na verloop van tijd kunnen uitvoeren zonder bij na te denken.

Over de Auteur:

Antony Reynaert is een professioneel gitarist en lesgever. Sinds het creëren van 'Gitaar Training Studio' in 2008 hielp hij honderden leerlingen evolueren van beginnende tot vergevorderde gitaristen.

Zijn methoden leren je gitaar te spelen zonder vallen en opstaan en zorgen ervoor dat je gitaarspel zonder onnodige frustraties steeds in een stijgende lijn blijft ontwikkelen.

In onderstaande video zie je één van zijn leerlingen spelen na amper 1 jaar en 7 maand les:

Het GITAAR TECHNIEK WERKBOEK Leert je HOE te oefenen:

 • Je Leert wat Professionele Gitaristen Weten en Gebruiken om hun Gitaarspel van het ene Niveau naar het Volgende te Brengen
 • Hoe je je oefenroutine kunt organiseren om zo rapper een beter gitarist te worden
 • Je leert verschillende oefenstrategieën hanteren zodat je je doelen met de gitaar sneller kunt bereiken
 • Hoe je kunt te werk gaan bij het oefenen als je niet veel tijd hebt, om zoveel mogelijk vooruit te gaan in een korte tijd
 • Hoe je kunt oefenen als je heel veel tijd hebt om te oefenen en geen tijd wilt verspillen (herinner je eraan dat de tijd die je doorbrengt in de oefenruimte niet altijd gelijkstaat met de vooruitgang die je maakt)
 • Hoe je overbodige spanning in je lichaam kunt elimineren om zo tot een moeiteloze techniek te komen (als een oefening of passage in de muziek je keer na keer blijft mislukken, is er een grote kans dat je overbodige spanning in je spieren houdt terwijl je dit stuk speelt)
 • Hoe je door correcte oefening tot een voorspelbaar resultaat kunt komen. Iedere keer opnieuw. De bedoeling is niet om iets één keer goed te spelen, maar om iets volledig te meesteren zodat je niet meer hoeft na te denken terwijl je speelt
 • Hoe je door de juiste instructies te geven aan je spieren terwijl je oefent, telkens tot een foutloze uitvoering kunt komen als je speelt. (wetenschappers noemen dit 'het spiergeheugen' of 'muscle memory'). Je spieren onthouden immers alles wat je hen toont, daarom is het essentieel dat we hen de juiste dingen tonen

Professionele Gitaristen gebruiken concepten als 'het spiergeheugen' om hun oefensessies zeer efficiënt te maken. Ze weten dat het menselijk lichaam werkt zoals een computer: als we de juiste instructies geven aan de computer zal deze die foutloos uitvoeren. Maar wat zijn nu juist 'de juiste instructies?'. Je leert specifieke oefeningen die het meeste resultaat opleveren.

Het GITAAR TECHNIEK WERKBOEK Leert je 'WAT' te oefenen:

 • Je Leert Hoe je snelheid op de gitaar kunt opbouwen met 3 simpele stappen
 • Oefeningen voor het ontwikkelen van rekbaarheid (stretch), lenigheid en kracht in de vingers van je linkerhand
 • Specifieke oefeningen waardoor de kracht in je pink zal toenemen
 • Specifieke oefeningen voor de rechterhand (het spelen met een plectrum, downstrokes, alternate picking,...)
 • Oefeningen voor de linkerhand; Correcte vingerzettingen, houding, bewegingen,...
 • Sychronisatie oefeningen zodat beide handen zich even snel ontwikkelen
 • Oefeningen om stap voor stap snelheid mee op te bouwen
 • De Correcte uitvoering van Gitaar Specifieke Technieken zoals hammer-ons en pull-offs
 • Geavanceerdere oefeningen voor de linkerhand om zo de onafhankelijkheid van je vingers te trainen
 • Hoe je toonladders kunt oefenen om zo over een stevige technische bagage te beschikken tijdens het soleren
 • Hoe je Gitaar Technieken kunt toepassen op toonladders om zo tot een beter klinkend resultaat te komen in je solo gitaarspel

Iedere keer je je gitaar vastneemt zal je vooruitgang maken

Hoe Goed zou het Voelen om VRIJ te zijn om te spelen wat je wilt spelen?

Er is een groot verschil tussen een gitarist die blijvend vooruitgang maakt en een gitarist die zeer traag vordert of zelfs helemaal geen vooruitgang meer maakt! Ben jij klaar om dit verschil te leren toepassen in je eigen gitaarspel?

Het is een interessant boek, die zeer zeldzaam te vinden is (en zeker in het Nederlands).
Het boek is goed geschreven en is echt een must voor iedere 'beginnende' gitarist. Had ik zo'n boek gehad tien jaar geleden, dan stond ik nu wellicht veel verder, dan waar ik sta.
Ik zie het boek als een overgang tussen 'het nemen van akkoorden - kampvuursongs' en 'het werkelijk technisch spelen' en vind het boek een enorme aanrader voor iedereen (en dat zijn er velen) die gitaar spelen en zich op het niveau van “kampvuur-songs” bevinden.

Om een lang verhaal kort te maken: het gitaar techniek werkboek vind ik werkelijk super!

Peter Verbeke

 


 

Hier is wat je ontvangt bij je aankoop van het Gitaar Techniek Werkboek:

 • De onmiddelijke download van het eBook met meer dan 50 pagina's vol met tips, oefeningen en tablatuur
 • Support bij de oefeningen; indien je vragen hebt ben je meer dan welkom op ons leerplatform
 • 90 dagen 'Niet Goed, Geld Terug'-Garantie; indien je niet tevreden bent met je aankoop om welke reden dan ook wordt je aankoop terugbetaald

 

Verspil Geen Tijd Meer met Oefeningen die Weinig of Geen Resultaat Opleveren!

Breng nu je gitaartechniek naar het volgend niveau.

 

TIJDELIJKE PROMOTIE!

Maak gebruik van de Tijdelijke Promotie en Koop het eBook aan Reductie-Tarief!

37€ 19€

Druk hieronder op de Koop-knop en ontvang Onmiddellijk jouw Download van dit eBook!