De GitaarLes Casestudy's: Hoe lang duurt het om goed gitaar te kunnen spelen?

 

Toen ik begon met het geven van gitaarlessen begin 2008, gaf ik les op mijn 'omgebouwde slaapkamer' in mariakerke te Oostende. Zoals de meeste beginnende muzikanten kon ik toen het aantal leerlingen op één hand tellen. Toen al was mijn visie om een gitaarschool te bouwen waar leerlingen van absolute beginners kunnen doorgroeien tot gevorderde gitaristen iets wat me menige nachten wakker hield.

Nu zo'n goeie drie jaar later is de school uitgegroeid tot wat ik toen in gedachten had; leerlingen groeien van absolute beginners niet enkel door tot gevorderde gitaristen, maar sinds dit schooljaar lopen er zelfs gitaarlessen voor ver-gevorderden. Dit alles werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de doorzetting en wilskracht van de leerlingen, hieronder zie je alvast enkele video's van merkwaardige leerlingen...


Nemo Neyrinck:

Het doet altijd goed om terug te kijken naar de begin-periode van Gitaar Training Studio. Nemo was één van de eerste leerlingen van gitaar training studio (hij startte rond de periode november 2008 met lessen). Op dat moment was hij volledig beginner op de gitaar, maar door dagelijks te oefenen heeft hij ondertussen toch al heel wat bereikt met zijn instrument. Deze video vormt het bewijs dat je echt wel ver kan geraken door 30 minuten per dag te oefenen. Nemo speelde onder andere mee op ons optreden tijdens de Paulusfeesten 2011. Ondertussen speelt Nemo ook in zijn eigen band.

 

Sacha Vanhecke:

Sacha speelde al enkele jaren toen hij lessen begon te volgen in september 2010.
Ik liet hem aansluiten bij een groepsles voor half-gevorderden, maar al gauw werd duidelijk dat dit niet echt zijn cup-of-tea was. Sacha wilde immers leren gitaarsolo's improviseren. Na 1 jaar les volgen spreekt zijn gitaarspel voor zich, zoals je ziet in de uiterst melodische, geïmproviseerde solo in onderstaande video:

Michelle Gal:

Maar ook de dames mogen hier niet ontbreken.
Michelle Gal is op zestienjarige leeftijd niet enkel bezig met verder op haar gitaar te oefenen, maar schrijft ook al haar eigen nummers. In de video hieronder zingt ze haar eigen song "Summertime", terwijl ze zichzelf begeleid op de akoestische gitaar. Ik ben alvast een grote fan! ;-)Deze video's zijn maar een greep uit het aanbod van de leerlingen die door hun doorzetting mijn visie waarmaakten van een school waar je geen voorkennis nodig hebt, geen notenleer en geen talent (om eerlijk te zijn; op jongere leeftijd werd het me soms zeer pijnlijk duidelijk gemaakt dat ik geen muzikaal talent bezat, het was pas na veelvuldig oefenen en de juiste leraren te vinden dat ik stap voor stap een betere gitarist begon te worden).

Via volgende link vind je nog meer succesverhalen van leerlingen.


Ontdek Hoe je een Moeiteloze GitaarTechniek kunt opbouwen met Specifieke Oefeningen in het Gitaar Techniek Werkboek