Blues Fingerstyle Gitaar Leren Spelen

Blues fingerstyle leren spelen is één van de meest bevredigende zaken die je kunt leren op gitaar. Als je fingerstyle blues kunt spelen dan ben je in staat om een volledig liedje met één enkele gitaar te spelen, zonder dat je daarvoor een zanglijn of ander instrument hoeft toe te voegen.

In onderstaande video leg ik stap voor stap zo'n blues fingerstyle progressie uit:

 

'Lees meer' en volg mee met de tablatuur:

 

In het gratis Blues Gitaar Ebook vind je de tablatuur van de volledige 12-bar progressie die ik in de video uitleg. Kijk even aandachtig naar het creatief gebruik van verschillende technieken zoals slides, hammer-ons & pull-offs. Dit kan de basisprogressie een totaal ander karakter geven. Deze stijl is heel geschikt om met de vingers te spelen, in plaats van met het plectrum.


Eerst is het noodzakelijk dat je de eerste 2 maten van deze progressie foutloos kunt spelen. Daarna kun je bepaalde dingen gaan herhalen en is het gemakkelijker om het volledige schema te spelen. Hier vind je de eerste twee maten:

 

Beluister hier de volledige progressie.

Let hierbij op de noten die je niet opnieuw hoeft aan te slaan. Nadat je bijvoorbeeld de slide speelt van de 4e naar de 2e fret (op de G-snaar), heb je direct daarachter een pull-off naar de open snaar. Dit zijn dus 3 noten waarvan je enkel de eerste noot hoeft aan te slaan. De tablatuur van de volledige 12 bar kun je leren in het gratis ebook Blues Gitaar Ebook.