Hoe Vertel Je Een Verhaal Met Je Gitaar - Improvisatieoefeningen Gitaar

Op gitaar een verhaal kunnen vertellen is één van de belangrijkste zaken die iedere gitarist moet kunnen. Er zijn echter weinigen die slagen in deze taak omdat ze niet de juiste improvisatieoefeningen op gitaar kennen. In onderstaande video gaan we hierop in zodat je eindelijk de beste gitaar improvisatie tips kent en je solo’s eindelijk naar een hoger niveau kan tillen:

Geef Je Gitaarspel Een Creatieve Boost Met Deze Techniek

Ongetwijfeld bestaan er honderden recepten om solo’s te creëren, maar de methode om losse snaren in je gitaarsolo’s en riffs te verwerken is ongetwijfeld een techniek die je onder de knie moet hebben doordat deze wordt gebruikt door nagenoeg alle grote gitaristen. Leer de ’pedal point’ techniek op gitaar en geef je gitaarspel een creatieve boost:

Mix Mineur En Majeur Om Beroemde Gitaarlicks Te Spelen

Gitaarsolo's leren spelen gaat niet enkel over het aanleren van toonladders. Het is echter van cruciaal belang een gamma van gitaarlicks te verzamelen en te weten hoe je ze kan gebruiken. In volgende video zullen we een gitaarlick uit te blues ontleden en leren spelen:

Leerling Gitaarschool Kortrijk Van Niets Naar Singer-Songwriter

Wayne De Bock, leerling van Gitaar Training Studio Kortrijk , is omgetoverd van nog nooit gitaar te hebben gespeeld naar singer-songwriter. In onderstaande video laat hij een eigen geschreven nummer horen:

De Eerste Blues Lick Om Te Leren Spelen Op Gitaar

In deze gitaarles zullen we de eerste van vele beroemde blueslicks leren spelen. Deze onmisbare blueslick heeft elke gitarist van beginnend tot vergevorderd nodig tijdens het improviseren en spelen van solo’s op gitaar.

Leer De Gitaarhals Begrijpen Via Intervallen Op Gitaar

Het van uiterst belang de relaties op de gitaarhals te zien in een fractie van een seconde. Het moment dat je moet gaan nadenken, ben je al te laat en zullen al je plannen in het water vallen. Intervallen op gitaar zijn de bouwstenen van alles wat je maar kan denken op gitaar: je toonladders, je akkoorden, je arpeggio’s, etc. Door deze verbanden en relaties, gecreëerd door intervallen, te kennen zal je jezelf mogelijk stellen tot het beheersen van de gitaarhals zonder te hoeven denken.

Leerling Gitaarles Kortrijk toont vorderingen met gitaarsolo in volgende video

Michiel Dewulf volgt les bij Gitaar Training Studio Kortrijk en toont zijn vorderingen aan de hand van een gitaarsolo in volgende video: