Opening Gitaar Training Studio Antwerpen

Het zat er al een tijdje aan te komen. Verschillende leerlingen reizen wekelijks naar de lessen in Gent vanuit Antwerpen. Vanaf augustus 2016 zal het dus naast de scholen in Kortrijk, Gent en Oostende ook mogelijk zijn om de Gitaar Training in Antwerpen te volgen.

Je leest er meer over op de nieuwe website www.gitaarlesantwerpen.be. Ook vind je er een nieuwe video waarin ik verschillende elementen uit de Gitaar Training filosofie bespreek:

 

Er staan al een paar events gepland die doorgaan in de nieuwe locatie te Antwerpen, zoals een gratis workshop over het bereiken van je doelen met de gitaar. Like even de nieuwe facebook pagina GTS Antwerpen om op de hoogte te blijven van alle events.

Hoe Je Gitaarspel Dagelijks Verbeteren:
Waarom De Meeste Blues Gitaristen Geen Vooruitgang Boeken En Wat Je Er Aan Kunt Doen

In dit artikel (met bijhorende video) verdiepen we ons in de reden waarom de hedendaagse kennis van blues gitaar gebouwd is op een zeer versnipperde visie van het grotere plaatje. Dat grotere plaatje is noodzakelijk om je kennis van de blues te verdiepen tot op een fundamenteel niveau, maar bestaat dus vaak uit foute kennis. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurd...

Lees meer: hoe je blues gitaarspel verbeteren

In de bijhorende video zie je hoe een gevorderde blues gitaarsolo is opgebouwd: je ziet dat er over ieder akkoord gewisseld wordt van toonladder, wat resulteert in een zeer melodische solo. Dit is de manier waarop gevorderde gitaristen vaak soleren: bekijk de video
 

 

Verhuis Gitaarschool Gent Naar Winkelcentrum Dok Noord

Vorige maand namen we met de campus in Gent de intrek in het winkelcentrum van Dok Noord. In deze video zie je leerlingen jammen op de opening: bekijk de video.

 

Leerling In De Spotlight

Leerling van de maand is Dave Van Simaeys. Dave begon met de gitaarlessen te Gent omdat hij meer inzicht in het instrument wou verkrijgen. Ook wou hij leren improviseren en zijn gitaar techniek verbeteren. Hij richtte een band op 'Rule Of Thumb' waarmee hij onlangs hun eerste EP opnam. Deze kun je integraal beluisteren op hun soundcloud pagina.

Aankomend Event: Masterclass Met Blues Gitarist Chris King Robinson

Chris King Robinson is een jonge gitarist uit de U.K. die ik eerder al interviewde voor mijn website met online blues gitaarlessen. Op 19 november komt hij te Gitaar Training Studio Gent een masterclass geven waar hij het zal hebben over frasering, toon en dynamiek.

Alle info over de masterclass vind je hier.