Gitaarsolo’s Die Schreeuwen Van Emotie Leren Spelen

Ken jij zo van die gitaar solo’s waar het gevoel gewoon helemaal van afspat? Het soort waar je kippevel van krijgt, of je dit nu wilt of niet? Dit zijn de solo’s waar vele gitaristen naar streven, maar weinigen behalen.

Hoe dit komt?
 
Er is één techniek die echt zeer belangrijk is, maar vaak over het hoofd wordt gezien door de moeilijkheidsgraad die de techniek vereist.
 
Wanneer ik werk met leerlingen om hen gitaarsolo’s te leren spelen spelen die spatten van emotie, dan is dit de techniek waar ik veel nadruk op leg. Wil je weten wat deze techniek is? Het is dè techniek die je tegenhoudt om een professionele sound te ontwikkelen op de gitaar.
 
Om deze techniek te meesteren heb je veel tijd en geduld nodig. Daarom is het van belang om niet te lang te wachten om van start te gaan met deze techniek.

In deze video leer je wat deze techniek is:

 

In dit artikel vind je verschillende tips en tablaturen over deze techniek: hoe blues gitaar spelen zoals Stevie Ray Vaughan.

Doordat deze video werd opgenomen op een masterclass die ik deed in Leeds is deze in het Engels. Laat dit je echter niet afschrikken. Ook al versta je geen woord Engels, je zult deze techniek zien gespeeld worden. In de tabs onderaan de pagina die je via bovenstaande link vindt, zie je oefeningen op deze techniek (voor halfgevorderde gitaristen).
 
Keep on practicing!
Antony
 
P.S.: Werken met leerlingen om hen snel en efficiënt dergelijke technieken onder de knie te krijgen is het meest vervullende aspect van mijn job. Laat me weten wat je het meeste frustreert in het proces van gitaar te leren spelen door dit formulier in te vullen om zo jouw individuele kennismakingsles te ontvangen.