Leer Hoe Arpeggio's Op Gitaar Werken

Weet jij wat een arpeggio op de gitaar is en hoe je die kunt gebruiken in je gitaarspel? Als aspirant-gitarist wordt je rond de oren geslagen met verschillende termen; arpeggio's, modi, sequenties, ....

Het is gemakkelijk om overzicht te verliezen tussen al dit vakjargon.

 Daarom schreef ik net een nieuw artikel waar we de arpeggio's en hun gebruik gaan ontleden. Ook bekijken we hoe akkoorden, toonladders en arpeggio's met elkaar verbonden zijn.

Leer meer: arpeggio's op gitaar leren gebruiken

Leerling In De Spotlight



Deze maand is de 'leerling in de kijker' Yentl Adams uit Antwerpen.

 Yentl wordt begeleid in de Gitaar Training Studio te Gent en combineert in hoofdzaak 2 uiteenliggende stijlen: het singer-songwriter genre met invloeden van percussief gitaarspel (Ben Howard, Jon Gomm, etc.) en ook elektrisch gitaarspel in de stijlen van de virtuoze gitaristen à la Steve Vai (arpeggio's, modi, etc.).

 Hier zie je haar een cover brengen van Ben Howard waar ze percussief gitaarspel combineert met haar zang:

Ze is een zeer gemotiveerde leerling en heeft een goede werk ethiek wat ervoor zorgt dat ze de doelen behaalt die ze uitzet. 

Doe zo voort!

Snelle Blues Licks Spelen Op Gitaar - Gratis Gids


Onlangs stelde ik een nieuwe gids samen op mijn blues website over het spelen van snelle blues licks. Daarin ontleden we verschillende licks in de stijl van Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Brian Setzer, etc. Ook leer je er de technieken achter deze licks.

 Download hier deze gratis blues gitaar gids (Engelstalig):

In this free Guide you will learn how to play fast blues guitar licks by breaking down the licks note by note.

how to play fast blues guitar licks on guitar